27 Haziran 2014 Cuma

Klima Bakımının Önemi

Klima Bakımının Önemi

0216 379 7 379


Kullanmakta olduğumuz klimaların hem sağlığımız, hemde bütçemiz için bakımlarını yaptırmamız gereklidir. Kullandığımız otomobillerimizin yıllık bakımları veya belli dönemlerde özel bakımları varsa, klimalarımız içinde benzer şeyler söylenmesi mümkündür. Zamanla klimalarımızın iç ve dış ünitelerin hava kanallarında ve filtrelerde tıkanmalar oluşur. Klimamızın en çok bakım gerektiren parçalarından biri de filtreleridir. Filtrelerin temizleme süreleri ne kadardır? Klimanın kullanıldığı alandaki toz ve partiküllerin yoğunluğuna bağlı olarak, iç ünitede bulunan filtrelerin, maksimum 2 haftada bir tozunu almamız  ve yaklaşık 2 ayda birde ılık sabunlu su ile yıkanması uygun olur. Yıkama işleminden sonra uygulanacak dezenfektan kimyasallar, hijyen açısından çok daha doğru olur. Özel temizleme kimyasalları kullanmanız, oluşan bakterilere karşı dezenfekte etmekte daha iyi bir sonuç alınması, bakteri veya küf sebebi ile oluşan kötü kokuların giderilmesinde daha etkilidir.
Neden bakım yaptıracağımızı maddelersek:
  • Kendimiz ve klimanın bulunduğu ortamdaki diğer canlıların sağlığı için.
  • Kötü kokan ve hastalık yapan, bakteri ve küflerden uzak durmak için.
  • Klimamızın ekonomik ömrünü uzatıp, daha verimli çalıştırabilmek için.
  • Elektrik faturalarımızı düşürerek ev ve ülke bütçemize katkı sağlamak gibi maddeleri sıralayabiliriz.
Ehil bir klima servisinin bakımda yapacakları şunlardır:
  • Klima filtreleri ve diğer tüm aksamlar temizlenir.
  • Gereken yerler özel kimyasallarla yıkanır.
  • Gaz seviyesi kontrol edilip, ihtiyaç varsa gaz şarjı yapılır.
  • Elektrik ve boru hattının kontrolleri yapılır.

14 Haziran 2014 Cumartesi

İnverter Klima Tasarruflumu?

İnverter Klima Servisi

0216 379 7 379

 İnverter klima, standart bir split klimadan tasaruflu mu? Evet, yaklaşık %40 tasarruf sağlar! Her iki klima tipide dışarıdan bakınca aralarında fark görülmez, fark cihazların iç yapılarındadır.
İnverter klimada DC akım ile çalışan fan motoru ve kompresör, bunları yöneten inverter kontrol board bulunur. Cihazın çalışma şekli; İstenen ısı derecesine düşene dek tam güçle çalışır ve soğutma sağlanınca ortam ısısını korumak için elektronik kartın kontrolünde düşük devirlerde sürekli çalışır.



Normal split klima ise, yine aynı şekilde istenen ısı derecesine düşene dek tam güçle çalışır. Soğutma işlemi tamamlanınca motor ve kompresör beklemeye geçer. Bir süre sonra ortam ısısının yükselmesi ile cihaz tekrar tam güçle soğutma işlemine geçer.
Klimanın bu şekilde çalışma ve durma işlemini gerçekleştirmesi, inverter cihazlara göre yaklaşık %40 civarında fazla enerji tüketmesine sebep olur.


Servisimiz, tüm klima modelleri için montaj-demontaj, gaz şarjı, bakım ve onarım hizmetlerini en uygun fiyat ve en profesyonel hizmet mantığıyla yerine getirmektedir.



7 Haziran 2014 Cumartesi

Klima Nasıl Çalışır

Klima Nasıl Çalışır

0216 379 7 379

Klimanın çalışma yöntemi, belirli bir basınç altında bulunan sıvı haldeki soğutucu akışkanın istenilen sıcaklıkta buharlaştırılması ve buhar halden tekrar sıvı hale döndürülmesidir. Çalışma prensibini termodinamiğin ikinci kanunu açıklar.


1 Kondansör (Yoğuşturucu)
2 Genişleme Vanası (Kısılma Vanası olarak da rastlanabilir)
3 Evaporatör (Buharlaştırıcı)
4 Kompresör

Çevrim malzemesi olarak kullanılan gaz bir kompresör aracılığıyla emilip sıkıştırılarak sıvılaştırılır. Sıkıştırma sırasında açığa çıkan ısı bir fan vasıtası ile atmosferik çevreye (dış ortama) atılır . Bu sıvı daha sonra genleşme valfi tarafından üzerindeki basıncın düşürülmesi ile bulunduğu ortamdan ısı çekerek gaz haline dönüşür. Bu esnada bulunduğu ortamdan ısı çektiği için ortam sıcaklığını da düşürmüş olur. Soğutma akışkanı kompresör tarafından emilerek çevrim aynı şekilde tekrarlanır.
Klima, soğutma çevrimi kullanılarak bir ortamdan ısı çekmek (yani ortamın sıcaklığını azaltmak), fazla nemini alıp ortama taze hava sağlamak için tasarlanmış sistem veya mekanizmadır. İnsanların bulundukları çevre, ortam içinde sıcaklığın ayarlanabilmesi, bulunulan ortamın konforunu artırır. İnsanın rahat ettiği çevre sıcaklığı bir başka ifadeyle rahatlık sıcaklığı bulunan ortamdaki hava sıcaklığıyla havanın nem oranına bağlıdır. Aşırı nem aşırı sıcaklıktan daha rahatsız edicidir. Örneğin 40 °C sıcaklık ve %10 nispi neme sahip bir hava 30 °C sıcaklık %80 nispi neme sahip bir havaya göre daha iyidir , çünkü nem oranı arttıkça insan vücudunun sıcaklık karşısındaki reaksiyonu yavaşlar. Bu nedenle klimalarda yalnızca havanın soğutulması yeterli olmaz nem oranının da ayarlanması gerekir. Bu işlemlerin yapılmasına klimalandırma veya iklimlendirme denir. Bu amaçla kullanılan donanıma ise klima denir.